Helsinge Pilsener är vår huvudprodukt. Ölet är av typen tysk pils - ett gyllengult lageröl med god fyllighet och relativt hög beska, vilket är just typiskt för denna ölsort. Ölet är ofiltrerat, opastörierat och färskt. Alkoholhalt 5,0 volym-%. Läs mer i vårt Produktblad.PDF.

Produkten finns på 500 ml flaska i Systembolagets butiker i Hälsingland och på beställningssortimentet i Gävleborgs län. Artikelnumret är 89811-01 .

Helsinge Dunkel. Ett mörkt, röd-brunt lageröl. Mustigt och fylligt. Den något högre alkoholhalten på 5,7 volym-% gör ölet värmande i vinterrusket.

Efter en första brygd har kundernas respons varit mycket god. Man har dock önskat en något högre beska. Detta har vi lyssnat till och ökat beskan.

Helsinge Veteöl. En veteöl av sydtysk typ - en "Hefeweissen". Hälften vetemalt och hälften kornmalt, i kombination med den speciella jäststammen ger detta friska, livliga öl med arom av banan och kryddnejlika. En riktig sommaröl. Alkoholhalt 5,2 volym-%. Läs mer i vårt Produktblad.PDF.

Helsinge Rököl. En mörk öl med inslag av rökighet och tjära (jämför med rökig whisky). Ölet är känt som "Rauchbier" i Tyskland. Perfekt till korven och skinkan efter att fiskenäten lagts ut. Tjänar på att lagras i sitt fat. Fem maltsorter används: rökt malt, pilsnermalt, ljus och mörk karamellmalt samt rostad malt.


Förpackningar

Ölet säljs på två olika förpackningar:

25 liter fat - för koppling till kylare och ölkran. Detta fat är främst avsett för krogar och barer.

500 ml flaska -  gäller förnärvarande endast Helsinge Pilsener (Systembolagets artikelnummer 89811-01).